- Akrylbearbejdning English Deutsch Svenska Norsk Dansk
Forside | Profil | Kontakt

 

Anvendelse for akryl

Akryl er en transparent plast der har fået sin store udbredelse fordi det i mange tilfælde kan erstatte glas. I dagligdags produkter benyttes det bl.a. til skilte, salgsdisplays, ovenlysvinduer, brilleglas og afskærmninger. Men også til krævende konstruktioner som vinduer i ubåde og lysledere i fladskærms-TV.
Der findes ikke noget plastmateriale med større lysgennemgang, der endda tillader mere lys at passere end glas. Da det desuden har en lang række fordele frem for glas er det i mange tilfælde kun glassets robusthed mod ridser, der redder det fra at blive erstattet af akryl. F.eks. er forruden i en bil en ret dyr sag, der i akryl kan fabrikeres til en brøkdel af prisen. Den ville bare hurtigt blive ridset af bl.a. vinduesviskerne. I afsnitte "Akryl kontra glas" sammenlignes akryls egenskaber med glas.
Akryl er godkendt til brug indenfor levnedsmidler og bruges i forretninger til opbevarering af fødevarer. Både i delikatessen og grøntafdelingen. Ser man efter, vil man opdage, at alle typer forretninger benytter store mængder akryl - skilte, montre, hylder, afskærmninger og låger i alle farver.
I Danmark er et par af de mere imponerende anvendelser den termoformede hajtunnel i Kattegatscenteret og panoramavinduet i Nordsøen Oceanarium, der er lavet af sammenlimede akrylblokke.Nordsøen Oceanarium
  Bearbejdning
Spåntagende
  Laserskæring
  Limning
  Bukning
  Polering
  Gravering
  Termoformning
   
  Egenskaber
  Anvendelse
  Produktion af plader og profiler
  Støbt kontra ekstruderet akryl
  Kemikalieresistens
  Strukturelle egenskaber
  Dimensionsstabilitet
  Rengøring
  Brand
  Temperatur
  Spændinger og kærv
  Trykning på akryl
  Akryl kontra glas
  Akryl kontra polycarbonat
  Handelsnavne for akryl
  Akryls miljøpåvirkninger

   
  Q&A
  Hvordan får jeg akrylemner billig?
  Hvad er tolerancer?
  Hvor købes akryl?
  Hvor stor er varmeudvidelsen for akryl?

© 2009-2021 Induflex A/S Induflex A/S - Hagensvej 25 - 9530 Støvring - Denmark - Tlf.: +45 98 37 19 88 - E-mail