- Akrylbearbejdning English Deutsch Svenska Norsk Dansk
Forside | Profil | Kontakt

 

Hvor købes akryl?

I Danmark forhandles akryl af den lokale glarmester og byggemarked. Professionelt foreslår vi akryl fra Lucite, der markedsfører den kvalitetsmæssige bedst akryl (handelsnavn Perspex). I Danmark forhandles Perspex af Plast Danmark.

Der findes andre leverandører i Danmark med forskellig udvalg i svingende kvalitet og varianter. På deres hjemmesider kan man i varierende omfang søge i udvalget og måske få tilsendt vareprøver i form af kæder, mapper og endda kufferter med forskellige farver, overflader og udformninger af akryl. De er lidt fedte med dem, fordi de ret dyre at fremstille. Der er desuden det problem at prøverne relativt hurtigt bliver forældet, fordi fabrikanterne løbende ændrer deres sortiment. Man kan risikere at den prøve man har hånden er udgået af produktion. Vi har også set en udvikling hvor hård konkurrencen har bevirket, at udbudet af lagerførte akryl varianter i Danmark er faldet drastisk. Flere distributører, der før kunne levere en enkelt farvet akrylplade fra dag til dag, skal nu hente den udlandet. Og kun hvis man bestiller i større mængder. Akryl er dog relativt nemt at farve og ekstruderingsværktøjer er også til at betale (prisen starter ved ca. 15.000 kr.), så ved større projekter er der kun få begrænsninger på både farver og profiludformning.

Induflex importere normalt ikke akryl, men har opbygget et stort varieret lager der især bruges ved mindre ordre og prototyper. Ved større ordrer er leveringstiden ofte afhængig af hvor i Europa den specifikke akryl variant skal fabrikeres eller hentes.

Specialdesignet acrylprofil
Akrylprofil ekstruderet efter tegning i Spanien.

Acryl profiler
Akryl designet til interiør. F.eks. rumdelere eller udsmykning
  Bearbejdning
Spåntagende
  Laserskæring
  Limning
  Bukning
  Polering
  Gravering
  Termoformning
   
  Egenskaber
  Anvendelse
  Produktion af plader og profiler
  Støbt kontra ekstruderet akryl
  Kemikalieresistens
  Strukturelle egenskaber
  Dimensionsstabilitet
  Rengøring
  Brand
  Temperatur
  Spændinger og kærv
  Trykning på akryl
  Akryl kontra glas
  Akryl kontra polycarbonat
  Handelsnavne for akryl
  Akryls miljøpåvirkninger

   
  Q&A
  Hvordan får jeg akrylemner billig?
  Hvad er tolerancer?
  Hvor købes akryl?
  Hvor stor er varmeudvidelsen for akryl?

© 2009-2021 Induflex A/S Induflex A/S - Hagensvej 25 - 9530 Støvring - Denmark - Tlf.: +45 98 37 19 88 - E-mail